Fysiske stresssymptomer

Stress og symptomerDu kan godt have et af nedenstående stresssymptomer - uden at have negativ stress. Muligheden for negativ stress foreligger generelt først, når ét symptom er gået hen og blevet til flere. Og når symptomerne ikke længere er forbigående; men derimod har sat sig som permanente tilstande hos dig, og forringer din livskvalitet. Så har du sandsynligvis fået negativ kronisk stress.

Forhøjet puls

Forhøjet blodtryk

Ondt i kroppen

Uro i kroppen

Hovedpine

Mavepine

Mundtørhed

Tab af appetit

Fordøjelsesbesvær

"Tynd mave"

Eksem

Svimmelhed

Sveder mere

Lettere til rødmen

Overdreven tissetrang

Ufrie og stive bevægelser

Nervøse trækninger - tics

Ryster på hænder og i knæene

Føler et stramt bånd i halsen

Permanent træthedsfølelse

Tab af stemme - hæshed

Må rømme sig ofte

Trykken for brystet

"Knude i brystet"

Hjertebanken

Blodprop

Blødningsforstyrrelser

Nedsat og dermed svækket immunforsvar

Stress kan ubevidst ændre ens adfærd  

Som stresset menneske plejer man heller ikke i samme grad ens sociale relationer som normalt. Man kan blive svær og trættende at være i selskab med - i nogle sammenhænge kan man endda reagere utilsigtet aggressivt. Til tider kan man måske også komme til at virke lidt følelseskold, fordi man på en tilknappet og stiv facon krampagtigt forsøger at "holde sammen på sig selv".

I denne udynamiske og stressede tilstand er man tilbøjelig til at lave flere fejl end normalt, have nedsat lyst og præstation på jobbet, føle blivende træthed, glemme aftaler, få større sygefravær og øge sit forbrug af stimulanser.

Oplever man et eller flere af de beskrevne stresssymptomer, har ens nære relationer som regel også iagttaget dem. Ens adfærd overfor andre mennesker kan nemlig synligt skifte karakter, når man er underlagt stress. Er man så heldig, at ens relationer efterfølgende gør én opmærksom på disse adfærdsændringer, gælder det om at lytte efter i tide og hurtigt søge professionel stressrådgivning i stresshåndtering - dét valg har du altid.

Stop stress - før stressen stopper dig!

Book Stresscoaching nu, og kom stressen i forkøbet. Klik kontakt

Johannes hjalp mig til at få et overblik over de problemer, som jeg havde på mit studie. Derefter gav han mig ideer og redskaber til at komme problemerne til livs, og han hjalp mig til at få en større glæde ved at læse på universitetet.

Anne Louise, København

Copyright 2011 Johannes Berg Coaching, www.johannesberg.dk

Sitemap

Johannes Berg
Rødkildevej 38
2400 København NV
Tlf.: 5180 1754
eller 3888 8410

coach@johannesberg.dk
www.johannesberg.dk

PDF PDF-brochure